Auteur Topic: Hulp met opladen  (gelezen 990 keer)

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Hulp met opladen
« Gepost op: maart 12, 2018, 16:31 »
Hallo allen,

Ik denk dat dit een leek vraag is maar loop er toch tegen aan..

Ik heb een IsdT 6 Lite
https://hobbyking.com/nl_nl/isdt-t6-lite-600w-charger.html

Icm met een Turnigy Reaktor Pro
https://hobbyking.com/nl_nl/turnigy-reaktor-pro-350w-23a-power-supply-100-240v-ac.html

Prachtige apparatuur hoor, maar zodra ik mijn 4S lipo er aanhang valt de voeding uit.

Nu zie ik dat het maximaal uitgangsvermogen van deze voeding 15V is.

Betekent dit dat ik een (nog) zwaardere voeding moet kopen om 4S of hoger te kunnen opladen?

Graag jullie reactie!

Grt Roderick


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline pacoalexander

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 7
  • Berichten: 96
Re: Hulp met opladen
« Reactie #1 Gepost op: maart 12, 2018, 21:06 »
De spanning van de voeding is met 15V ruim voldoende. Misschien ligt het uitvallen aan de instellingen van de lader?

Offline Björn

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 729
  • -Ontvangen: 352
  • Berichten: 1.426
    • FPV-Racing.nl
  • Flight tag: 77
Re: Hulp met opladen
« Reactie #2 Gepost op: maart 13, 2018, 08:09 »
Hangt er denk ik vanaf hoeveel Ampère je wilt gaan laden. Je lader is 600w en de voeding 350w dus als je teveel A instelt gebruikt je lader meer dan je voeding kan leveren.
1 x Vortex Pro | 1 x Eachine Lizard95
::yt:: Youtube | 3D Printje nodig? Klik hier om bij me te bestellen.

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #3 Gepost op: maart 13, 2018, 10:00 »
Bedankt voor jullie Feedback.

De lader “ziet” wat voor lipo er aan hangt en neemt deze automatisch over . Ik kan deze handmatig wel veranderen maar zou niet weten waarom.

Als ik 4S laad dan laad ik 4X 4.2V  per cel met 1.8A

Als ik 4.2 x 4 doe kom op uit op 16.8 dus dacht dat het daarom niet kon.

Of is dat een verkeerde berekening?

Ik kan hem ook lager instellen dan 4.2V maar dan kan ik mijn lipo niet helemaal opladen denk ik?

Vraag me of hoe andere laders hiermee omgaan. Is dan inkomende Voltage naar de lader hoger?

Reacties worden gewaardeerd!

Groeten,

Roderick


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline Björn

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 729
  • -Ontvangen: 352
  • Berichten: 1.426
    • FPV-Racing.nl
  • Flight tag: 77
Re: Hulp met opladen
« Reactie #4 Gepost op: maart 13, 2018, 12:23 »
De spanning van de voeding is met 15V ruim voldoende.
Weet je dit zeker? De inputspanning is nu dus lager dan de outputspanning. Kan dat met deze laders? Ik kan er niets over vinden.
1 x Vortex Pro | 1 x Eachine Lizard95
::yt:: Youtube | 3D Printje nodig? Klik hier om bij me te bestellen.

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #5 Gepost op: maart 13, 2018, 12:56 »
Het lijkt erop alsof de input toch lager kan zijn..

Heb om te testen een 3S als voedingsbron gebruik om een 4S te laden..





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #6 Gepost op: maart 13, 2018, 13:11 »
Maar zodra de “normale” voedingsbron eraan hangt stopt hij zodra dit level bereikt wordt:




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline Rickw57

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 12
  • Berichten: 72
Re: Hulp met opladen
« Reactie #7 Gepost op: maart 13, 2018, 14:38 »
Heb je hem dan niet op storage charge staan? Want hij stopt keurig op 3.8V per cell

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk


Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #8 Gepost op: maart 13, 2018, 19:25 »
Nee, helaas. Hij staat toch echt op laden. Hij stopt gewoon als de op te laden lipo boven de 15V komt.

Snap er geen reet van want ik kan dus wel met men 3S lipo boven de 12V laden..

Nog andere ideeën ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline pacoalexander

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 7
  • Berichten: 96
Re: Hulp met opladen
« Reactie #9 Gepost op: maart 13, 2018, 20:02 »
Nog andere ideeën ?

1. Min input power te hoog in het hoofdmenu
2. Max input voltage te laag in het hoofdmenu (ik heb een oudere lader en daar staat deze optie niet tussen)
3. Instabiele voeding (dan zou het wel moeten werken met een andere voeding van 12V en 350W)
4. Bug in de firmware van de lader (heb je geupdate?)

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #10 Gepost op: maart 13, 2018, 20:44 »
1. Min input power te hoog in het hoofdmenu
2. Max input voltage te laag in het hoofdmenu (ik heb een oudere lader en daar staat deze optie niet tussen)
3. Instabiele voeding (dan zou het wel moeten werken met een andere voeding van 12V en 350W)
4. Bug in de firmware van de lader (heb je geupdate?)

Thanks voor je reactie!

1. Min input power staat niet in het menu
2. Max input voltage kan ik ook niet vinden. Ik kan alleen Max input power ( staat op 300W ) en Min input voltage ( staat op 8V ) selecteren.
3. Een 3S lipo laadt mijn 4S wel helemaal vol.
4. Nog niet ge-update


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #11 Gepost op: maart 21, 2018, 13:50 »
Thanks voor je reactie!

1. Min input power staat niet in het menu
2. Max input voltage kan ik ook niet vinden. Ik kan alleen Max input power ( staat op 300W ) en Min input voltage ( staat op 8V ) selecteren.
3. Een 3S lipo laadt mijn 4S wel helemaal vol.
4. Nog niet ge-update


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Nog even een korte update.

Issue is nog steeds present.

Wel vond ik een zelfde probleem met deze lader :

T8 is crowbarring your power supply, activating the power supply over current protection. Once Voltage is removed problem goes away and everything is normal, until the next time. For me it was a cooked component on the T8's PCB (power input circuit).

De vertaling is voor mij duidelijk echter de betekenis cq oplossing niet..

Iemand die mij kan uitleggen wat er mis gaat en of ik dit kan voorkomen.Of dat dit gerepareerd kan worden?

Alle respons wordt gewaardeerd!

Groeten,

Roderick
 



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #12 Gepost op: maart 21, 2018, 20:40 »
1. Min input power te hoog in het hoofdmenu
2. Max input voltage te laag in het hoofdmenu (ik heb een oudere lader en daar staat deze optie niet tussen)
3. Instabiele voeding (dan zou het wel moeten werken met een andere voeding van 12V en 350W)
4. Bug in de firmware van de lader (heb je geupdate?)

Case closed dankzij deze comment

Net ge-update, lipo eraan. Geen vuiltje aan de lucht

Bedankt!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM

Offline Trail

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 12
  • Go fast or go home!
Re: Hulp met opladen
« Reactie #13 Gepost op: juli 04, 2018, 12:12 »
Fijn dat het opgelost is.

P.s. De Darkmax, nice! Momenteel mn favo drone:)

Offline RW

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 26
Re: Hulp met opladen
« Reactie #14 Gepost op: juli 09, 2018, 06:42 »
De Darkmax is niet meer

Verloor videobeeld tijdens een vlucht.

Buzzer werkte niet meer omdat waars de lipo losgekomen was, DVR stopte 2 min voor deze crash

Dus maar zelf iets moois gebouwd


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
FB DM


 

ImpulseRC 5" Alien met 6" arms

Gestart door LebbixBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 1
Gelezen: 784
Laatste bericht mei 23, 2016, 01:30
door Vlad
Flight controller met PDB en losse PDB

Gestart door StroopwafelBoard Flightcontrollers

Reacties: 1
Gelezen: 515
Laatste bericht juni 25, 2017, 00:31
door Slack
Kan iemand met een Spektrum (DX8/6) en een Eachine QX95 mij ajb helpen te binden

Gestart door nlbaviu1Board Flightcontrollers

Reacties: 16
Gelezen: 1480
Laatste bericht maart 06, 2017, 12:06
door RonaldP
Mijn eerste FPV vlucht met mijn EMAX250

Gestart door DanOBoard Foto's, video's en verslagen

Reacties: 13
Gelezen: 3015
Laatste bericht mei 16, 2015, 21:46
door Royce
ESC, BEC, PDB en FC... Wat met wat te verbinden?

Gestart door SjakieMBoard Techniek algemeen en beginnersvragen

Reacties: 54
Gelezen: 7503
Laatste bericht september 15, 2015, 19:44
door Pebbles