Auteur Topic: active braking probleem  (gelezen 1055 keer)

Offline purplehazezzz

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 7
active braking probleem
« Gepost op: april 27, 2016, 20:34 »
Ik heb een raar probleem, eerst ff de setup:

epi quad 180X frame
littlebee 20a esc's met bl-heli 14.4
dys 2205 2700KV motors
Naze rev6.
betaflight 2.6.1 (luxfloat pid controller)
dsm cppm receiver

Het probleem zit hem in het feit dat wanneer ik bij pwm frequentie in blheli de damped light aanklik de quad heel erg schut (zonder props) als ik de motoren op laat spinnen. (dit is in acro) Op High en ook op Low doet het perfect. (maar dan heb ik dus geen active braking). Ook worden zowel de esc's en motoren erg warm tijdens dit schudden (al vrij snel, durf niet lang gas te geven)

Het volgende heb ik al geprobeerd maar mocht niet baten:
- Demag compisation (off low en high)
- motor timing medium, medium high en high
- blheli 14.3/14.0 geinstalleerd en bovenstaande geprobeerd
- esc opnieuw gecalibreerd
- oneshot aan en uit
-pwm output dither naar 7 en zelfs uit.
- Verschilllende pid controllers en settings

Deze kerel verwoord het wel mooi. Hij heeft hetzelfde probleem, stond alleen geen oplossing bij:
Turn active braking on.
Test motors in BLHeliSuite using the motors tab, everything sounds normal, motors stay cool, active braking working correctly.
Test motors in cleanflight configurator, same. Everything works.
Turn on radio, power up quad (no props), arm quad. Motors spin up, awful whining noise ensues (just at idle throttle), motors and escs immediately get hot. Also, with props on, barely stays on the ground at idle (zero throttle) and kinda jumps up and down. Without active braking on it doesn't do this (min_throttle ~ 1050, hovers at ~1350-1400 without active braking.)

Heb inmiddels maar andere esc's besteld (littlebee 30a) hoop dat dit werkt.... Naze rev 5 is ook onderweg voor mijn backup quad.

Offline SonAndDad (Apex67)

  • Hero Member
  • *
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 615
  • -Ontvangen: 285
  • Berichten: 878
    • Onze YT capriolen
  • Flight tag: 67
Re: active braking probleem
« Reactie #1 Gepost op: april 28, 2016, 15:19 »
Net hetzelfde gezien met de rev6 met Emax MT 2204 2300kv en LB 20A... fout zou in de FC zitten, niets aan te doen behalve een rev5 te plaatsen of zonder damped light vliegen...
Zelf gebruiken wij de Xnova 2300kv motoren met LB20A en/of 30A en daar werkt alles perfect, geen last van dat verschijnsel.

Of je kan ook nog even wachten op de nieuwe FC die bij QEnzo gaat uitkomen... ;) (weet echter niet hoe ver ze hiermee reeds gevorderd zijn)
SonAndDad TEAM

Offline Ralph (ShaggyFPV)

  • Sr. Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 121
  • -Ontvangen: 301
  • Berichten: 417
  • Flight tag: 25
Re: active braking probleem
« Reactie #2 Gepost op: april 28, 2016, 17:15 »
Klinkt inderdaad als de rev6. Ik moest zelf terug naar een rev5 toen ik naar de emax 2205 over ging. Er schijnt iets met de gyro(?) te zijn waardoor de rev6 een aantal motoren niet aan kan.

Rev5 past ook prima op de epipdb (die heb je neem ik aan?). Je moet alleen even kabeltjes leggen voor de 5v, sbus en eventueel leds, maar dat is vrij makkelijk.

@SonAndDad (Apex67) Enkele maanden geloof ik, voor de FC van epiquad uit komt. Ik heb al een prototype op mijn quad 8)
::yt:: ShaggyFPV
QuadcoptersEnzo \ DRL \ EpiQuad \ MRO

Offline dikketienes

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 12
  • -Ontvangen: 12
  • Berichten: 97
  • Flight tag: 340
Re: active braking probleem
« Reactie #3 Gepost op: juni 11, 2016, 12:18 »
Ben me net aan het inlezen in active braking toen kwam ik dit topic tegen.

Heb zelf ook naze32 rev6 en littlebee's 20A. Heb je dit nog opgelost gekregen of weet je al waar dit aan ligt?
Dit probleem heb ik zelf maar ben wel benieuwd wat dit dan kan zijn.

Offline MikeMohawk

  • Sr. Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 232
  • -Ontvangen: 84
  • Berichten: 336
  • Flight tag: 808
Re: active braking probleem
« Reactie #4 Gepost op: juni 11, 2016, 17:10 »
Wees er zeker van dat de optie "Temperature Protection" in BL-Heli op disabled staat, anders krijg je dit soort gedrag.
____________
Groetjes, Mike.

** Epiquad 210X-lowrider, BFfc, Racerstar30, Cobra 2205/2300, Tramp.

Offline dikketienes

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 12
  • -Ontvangen: 12
  • Berichten: 97
  • Flight tag: 340
Re: active braking probleem
« Reactie #5 Gepost op: juni 11, 2016, 17:16 »
Good to know. Zal dit straks is controleren.


 

SMF spam blocked by CleanTalk