Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
FPV Gear / Re: Welke goggle raden jullie vandaag de dag aan?
« Laatste bericht door DaBit Gepost op januari 17, 2019, 17:12 »
Top! Zojuist kruidvat -1 op maat gedremeld en.... aanmerkelijk beter
Super tip, dank!

Graag gedaan.
Maar Kruidvat heeft dus ook -1. Mooi, dan moet ik die ook nog eens ergens vinden; ik had nog niet lager gevonden dan -1.5
2
Aangeboden / gevraagd / Re: 3Bhobby trainer 2306 1700kv motoren
« Laatste bericht door Rickw57 Gepost op januari 16, 2019, 22:12 »
Dennis, zou je mij een bericht kunnen sturen? Mijn berichten komen schijnbaar niet bij jou binnen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

3
FPV Gear / Re: Welke goggle raden jullie vandaag de dag aan?
« Laatste bericht door Hoek_NL Gepost op januari 15, 2019, 20:14 »
Heb net de EMAX Tinyhawk RTF kit binnen via MRP, en daar zit een kleine box goggle bij van Emax zelf. Het zit niet echt lekker maar het beeld is beter te zien dan op mijn Fatsharks, heb 2 oude, een attitude V1 die ik heb verbouwd, faceplate, furious diversity en de ipd iets (2mm) groter gemaakt door weg te snijden, maar zie de randen gewoonweg niet goed. kan er wel mee vliegen.

Maar ik wacht de ontwikkelingen even een jaartje af, bv die Orqa video vanaf CES zag er interessant uit, geen chinese rommel.
Wel 600-700$, is veel, die quadjes kosten al genoeg, gaat natuurlijk vaak wat stuk.

Een tip, koop geen spullen zoals de ViFly X150, vliegt hard en fijn, maar 2x de VTX stuk en die kun je alleen van ViFly krijgen want afwijkend model, en de Vifly/Sunnysky motors zijn al niet meer te krijgen. Kreeg ze wel gratis moet ik zeggen, duurde even maar garantie.
Heb nog 1 warmlopende motor, moet er nu 4 nieuwe opgooien van ander merk, 1407 ipv 1406 ook.
4
FPV Gear / Re: Welke goggle raden jullie vandaag de dag aan?
« Laatste bericht door A.Kruims Gepost op januari 15, 2019, 14:35 »
Top! Zojuist kruidvat -1 op maat gedremeld en.... aanmerkelijk beter, zelfs met de "dikke"kussen faceplate. Toch nog even het dunne schuim proberen, het is tenslotte al onderweg.
Super tip, dank!
5
Fatshark module verkocht. De bovenstaande items zijn nog te koop.
6
FPV Gear / Re: Welke goggle raden jullie vandaag de dag aan?
« Laatste bericht door DaBit Gepost op januari 14, 2019, 23:32 »
En een beetje spelen met diopters, heb je dat al gedaan?

-1,5 in mijn EV200D doet een hoop kwa osd text in de hoeken ook nog kunnen zien terwijl ik geen bril draag (en de oogjesdokter dat ook niet nodig vind).

Ik heb de diopters zelf uit zo'n kruidvat-brilletje gezaagd, de -2 van Fatshark is teveel, maar gaf me wel het idee dat ik het daarin moest zoeken.
7
FPV Gear / Re: Welke goggle raden jullie vandaag de dag aan?
« Laatste bericht door A.Kruims Gepost op januari 14, 2019, 23:13 »
Update. Vandaag kunnen spelen met de HDO. Met de standaard vinyl gezichtskussen zijn er voor mij weer onscherpe randen. De andere piloten die hem vandaag op hebben gehad hadden hier geen last van.
Met de HD3 ging het het beste met het dunne foam, i.p.v. de dikkere versie.
Zonder het vinyl kussen is het goed, hij moet dus dichter op mijn gezicht.
Ik heb nu de "oude" foam besteld, daarmee moet dat lukken. Dan is het weer proberen. Ik krijg goede hoop dat het nu gaat werken.
FOV is eigenlijk prima. Het scherm is mooi, (in het midden) prachtig scherp en prima contrast, goede kleuren. Het ziet er allemaal smooth uit, en de bril is lekker klein en licht.
Gaat het werken met de dunne schuim, dan moet ik maar een paar vlieguurtjes wennen aan deze bril. De RapiFire is iig super fijn!


8
Aangeboden / gevraagd / Re: 3Bhobby trainer 2306 1700kv motoren
« Laatste bericht door Dennis-W Gepost op januari 14, 2019, 16:11 »
25,- ex. verzending.
9
Techniek algemeen en beginnersvragen / Re: UAVfutures 99$ quad 2018 'pro' editie
« Laatste bericht door PLJ Gepost op januari 14, 2019, 00:17 »
Lol.. en dan zo enthousiast zijn dat je glad vergeet foto's te maken.

Het lijkt gelukt te zijn. Zit nog te wachten op heatshrink en dan zal ik een paar dingen opnieuw moeten solderen, maar de motortest in betaflight doet het prima.

{alt}
Helaas via imgur geen audio, maar hij maakt de bekende biepjes :)

Mijn soldeer 'kunsten' behoeven nog een ietsje verbetering  :lol:
{alt}

{alt}

Ik was begonnen met 1,5mm soldeer .. laten we het er op houden dat dit geen briljante keuze was. Met 0.7mm ging het een stuk beter. Het bordje lijkt het misbruik overleefd te hebben tho .. so yay.


Wat betreft de VTX .. als je ook de Matek gekozen hebt, als jij weet waar je de VTX op de FC aan kan sluiten ivm smartaudio, dan hou ik me aanbevolen. Volgens mij is er geen vrije UART voor, tenzij je je telemetry opgeeft. (not)
10
Flightcontrollers / Re: F4 Bordje met Barometer?
« Laatste bericht door DaBit Gepost op januari 14, 2019, 00:11 »
Ik denk dat ik inderdaad voor de Mamba ga, toch best voordelig combo'tje.
Ik zie trouwens nu pas dat die gewoon een blackbox via flash memory heeft  :o

Yup, klopt. Houd niet over die hoeveelheid, maar genoeg voor een vlucht.

Citaat
Ik hoef niet het beste van het beste dus dan maar een budget F4 , ik vlieg immers straks op een i6x+X6B receiver
wat niet gek veel bereik heeft, ik las iets van theoretisch 300m in ideale omstandigheden, maar dat zal wel veel minder uitvallen.

Klopt wel ongeveer hoor, 300-500m, in ieder geval met een iA6S. Ik ben ook begonnen met zo'n ding tot ik een X9D+ op marktplaats tegenkwam. Ik gebruik 'm nu als slaafzender om anderen te laten vliegen met de drone.

Maar in de praktijk is dat ver genoeg. Met een race/freestylequad vlieg je toch niet zo ver maar zoek je de lol op het stukje van 100x100 meter waar je staat.


Citaat
Wat betreft de Vtx/Camera heb ik inderdaad nog wel vragen maar ik weet niet of het tegen de regels is om teveel oftopic te gaan. Maar zou ik dat niet een beetje budget houden, omdat het misschien anders overkill is vanwege mijn rx/tx limitatie.

Als je niet kunt zien waar je vliegt dan is 10 meter al te ver weg. Nu zie je dat met een goedkoop cameraatje ook wel, maar iets van Runcam, Foxeer, Caddx, etc. is toch wel fijn.
Kwa VTX: een Eachine VTX03 of iets dergelijks is opzich al prima en kost een euro of 8. Maar met de 'highend' VTXen heb je minder panische reacties als je ooit samen met anderen wil vliegen, ze gaan niet stuk als de antenne eens afbreekt of de VTX langer aanstaat zonder luchtstroom, je kunt het kanaal via je zender (OSD) veranderen, etc. In absolute hoeveelheid geld scheelt het niet zo gek veel, ik zou dat wel overwegen.

Citaat
Is ook handig als ik hulp nodig heb met aansluiten en jij hebt dezelfde haha, maarja ik denk dat de pinout diagram voldoende is  :lol:

Och, en anders kom je maar langs met het spul.

Citaat
2207 gaat denk ik niet lukken met dit frame, ik zie dat de stator hoogte max 06 aangeeft bij mijn frame

Zolang het gatenpatroon past (16x19mm of 16x16mm), past de motor. 2205, 2206, 2207, 2208, 2306, 2405, ze passen allemaal.
2207/2400kv is wel een pittige motor, veel sneller dan je prettig gaat vinden. 2306 ook. Die maten zijn tegenwoordig echter wel de norm geloof ik, en je koopt niet voor niets een raceframe neem ik aan. Langzamer maken kun je altijd door je maximale gasstand te beperken, sneller niet. Om die reden zou ik ook 4S packs kopen en geen 3S, die ben je gauw beu. 6S en 1600-1800kv motoren kan ook nog, maar de accu's zijn wat duurder en met 4S is niks mis.

Als je je er beter bij voelt dan is er met een fatsoenlijke 2205/2300kv ook niks mis. Op mijn quad had ik als eerste motortjes de Racerstar 2205, en mijn eerste reactie was :o :o toen ik meer dan een klein beetje gas gaf. Maar het went snel, en wat vermogen is prettig om domme acties te redden; met een stoot gas ben je gauw uit de problemen als de grond te dichtbij komt. De levensduur van die Racerstars was echter om te huilen, al na een maand of 2 waren de motorassen allemaal krom en de lagers totaal schroot. Vervangen van de lagers wilde ook niet, want de basis was niet recht meer. Zal ook allemaal wel enigzins aan de bestuurder gelegen hebben schat ik zo.  ::)


Maareuh, kun jij niet beter eens met deze meneer praten? https://www.fpv-racing.nl/aangeboden-gevraagd/gevraagd/msg35789/#msg35789
Daar zit genoeg tussen wat jou zou passen lijkt me.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10