Auteur Topic: zender bij inductrix fpv  (gelezen 997 keer)

Offline Plus

 • Verified Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 2
 • Berichten: 22
zender bij inductrix fpv
« Gepost op: augustus 06, 2017, 15:22 »
Hallo allemaal, ik ben geheel nieuw en denk over om een inductrix fpv mini quad te kopen, de complete set, aangezien ik nog helemaal niks in huis heb. Ik wil kijken hoe het is en het zal zeker bevallen. Ook wil ik het een beetje low-budget houden want ik heb nog meer dure hobby's.

Ik heb een vraag over de meegeleverde zender de : E-Flite Blade DSMX Zender 4-kanaals - MLP4DSM Mode 1.
Kan ik deze voor meer quads later gebruiken of is hij teveel verouderd. Ik snap ook nog niets over de verschillen met protocollen etc. misschien weten jullie een goede site waar dat wordt uitgelegd.
Ik zie bijvoorbeeld leuke mini racequads die je in china bv kan bestellen voor leuke prijzen, maar moet ik dan ook een andere zender hebben of kan deze 4 kanaals best meekomen. Als ik de set zelf samenstel, scherm, zender 6 kanaals, inductrix dan ben ik veel duurder uit. De prijs van de complete set staat me wel aan en de positieve ervaringen van mensen maken me enthousiast.

Nog een vraag: hebben jullie goede tips of er nog andere rtf sets zijn, incl zender en scherm/goggles, die misschien nieuwer zijn en met betere specs.

grtz Plus

pacoalexander

 • Gast
Re: zender bij inductrix fpv
« Reactie #1 Gepost op: augustus 06, 2017, 17:14 »
De inductrix is prima om mee te beginnen als je nog nooit een quadcopter bestuurd hebt. De originele inductrix was mijn eerste quadcopter. Daarnaast blijft het af en toe leuk voor in voornamelijk de huiskamer. Maar FPV racen leer je er niet mee.
Met de zender kan je technisch gezien misschien wel andere quads besturen, maar het is echt bedoelt als speelgoed voor in huis. Een plastic ding met stugge gimbals, waardoor in acro mode vliegen lastig is. Voor de lange termijn is een betere zender aan te raden. 2dehands is ook een optie: ik verkoop de mijn originele inductix zender voor 5 euro.
Als je zelf een set samenstelt ben je niet duurder uit. Bij bijvoorbeeld banggood.com kan je een eachine 010 met fpv kopen voor minder dan 50 euro. Als je daar een zender een bril bij koopt ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan met de inductrix, en je kan de zender en bril later nog gebruiken voor andere quads. Losse onderdelen kopen en zelf in elkaar zetten is ook een optie. Dat ook als je het voor het eerst doet binnen een kwartiertje gedaan, maar de kant en klare eachine 010 en vergelijkbaren zijn net iets goedkoper. Verder raad ik aan er direct extra motortjes bij te kopen, want brushed motors hebben geen lang leven. Ook extra props en batterijen heb je nodig.

Als je wilt weten of deze hobby iets voor je is, kun je met een beperkt budget beter een drone met 5inch bouwen of kopen, omdat je die ook buiten kan gebruiken. Een brushed FPV micro is leuk voor om er extra bij te hebben.
Bij het aanschaffen van een zender is het belangrijk om er op te letten dat deze ook met simulators gebruikt kan worden. Dan kan je oefenen zonder iets kapot te maken :)]
Veel gebruikte zenders zijn de flysky i6, turnigy evolution, Frsky taranis q7. Ik heb zelf de Taranis X9 sinds het begin en heb nooit spijt gehad in het investeren in een betere zender. Mijn zender en bril zijn de enige onderdelen die ik in een jaar vliegen niet geupgrade heb.

Hier kan je je bijvoorbeeld in lezen: http://www.propwashed.com/drone-racing-guide/
Op dit forum zijn veel tips voor beginnersquads te vinden.
Met RTF/BTF sets heb ik zelf geen ervaring meer na de eerste Inductrix.

Offline Plus

 • Verified Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 2
 • Berichten: 22
Re: zender bij inductrix fpv
« Reactie #2 Gepost op: augustus 06, 2017, 17:58 »
top thnx voor reply !

Offline Boberwt

 • Verified Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 0
 • Berichten: 21
  • Boberwt
Re: zender bij inductrix fpv
« Reactie #3 Gepost op: augustus 09, 2017, 21:13 »
Hoi Plus, ik ben zelf net als jij vrij nieuw in de hobby en heb een kleine twee weken geleden voor het eerst buiten FPV gevlogen. Dit met een Flamewheel 450 kloon. Wat mij als eerste opviel is hoe moeilijk het is om de diepte in te schatten, het ging daarom dan ook voor geen ene meter. Thuis vlieg ik met mijn inductrix zowel FPV als LOS heel de kamer rond in level mode. In acro mode daarentegen vlieg ik LOS nu redelijk en kan ik een bocht netjes maken. FPV begint nu ook te komen in acro mode. In acro mode is de inductrix erg soepel, je hebt echt minimale beweging met de sticks nodig om hem in een hoek te zetten, hier moest ik erg aan wennen. Uiteraard zul je dit kunnen instellen met een duurdere radio (die ik ook gebruik, maar weet alleen niet hoe ik dit het beste kan doen) t.o.v. de RTF radio variant. Zelf denk ik dat het wel een erg leuke instap is in de hobby, zeker omdat je het gewoon thuis kan doen en je muscle memory kan trainen. Inderdaad zou ik wel extra motoren, props en batterijen aanschaffen. Misschien ook zelfs wel een extra lader, anders ben je steeds 45 minuten kwijt per batterij x 6.

Het enige wat een nadeel is bij de inductrix is dat hij soms semi uit de lucht valt. Dit heeft te maken met een zogenaamde LVC of low voltage cuttoff. Het schijnt erg eenvoudig te verhelpen te zijn door twee pads te solderen. Hierna geeft de inductrix alleen niet meer aan wanneer de batterij leeg is en dien je gebruik te maken van een timer.

Tot op heden heb ik er geen enkele spijt van een inductrix FPV te hebben, mijn kinderen vinden het ook mega leuk om te zwaaien en denken dat ik er dan ook echt in zit :) .
Eigenaar van inmiddels talloze drones en accessoires...

Offline Mies [1977]

 • Full Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 41
 • -Ontvangen: 11
 • Berichten: 111
 • Flight tag: 1977
Re: zender bij inductrix fpv
« Reactie #4 Gepost op: augustus 15, 2017, 20:20 »
Bedenk wel dat als je een Inductrix gaat kopen je een geschikte module haalt voor bijvoorbeeld je Taranis. Òf je koopt een Taranis en schaft een ander bordje aan die past op je Inductrix frame zoals een Beebrain.

Offline Plus

 • Verified Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 2
 • Berichten: 22
Re: zender bij inductrix fpv
« Reactie #5 Gepost op: augustus 15, 2017, 20:35 »
Thnx voor headsup, ik ben al stapje verder dan de inductrix fpv, er zijn goedkopere en betere. Snap hoe het zit met receivers al beter.

Ben nog aan het bijkomen van dagenlang lezen en filmpjes kijken. Snap het wat beter, en baal best dat flysky niet handig is bij micro's. Was 1 klik verwijderd van bestellen turnigy evolution. 


 

zender/receivers/protocollen....help !

Gestart door PlusBoard Transmitters en Receivers

Reacties: 28
Gelezen: 1735
Laatste bericht augustus 20, 2017, 22:25
door Plus
Welke video zender vliegen jullie mee?

Gestart door RoyceBoard FPV Gear

Reacties: 2
Gelezen: 1559
Laatste bericht maart 02, 2015, 14:29
door Freakert
Welke zender

Gestart door TvR_NLBoard Transmitters en Receivers

Reacties: 13
Gelezen: 2914
Laatste bericht oktober 01, 2015, 12:44
door TvR_NL
Zender en zelfbouw

Gestart door RichardMBoard Transmitters en Receivers

Reacties: 33
Gelezen: 3444
Laatste bericht augustus 26, 2016, 13:30
door RichardM
Gevraagd: flysky zender

Gestart door DronieBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 4
Gelezen: 493
Laatste bericht december 11, 2016, 10:59
door walterkort