Auteur Topic: Diatone GT-R90 propguards lokaal kopen?  (gelezen 467 keer)

Offline DaBit

 • Full Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 2
 • -Ontvangen: 26
 • Berichten: 100
Diatone GT-R90 propguards lokaal kopen?
« Gepost op: september 24, 2018, 22:21 »
Ik heb sinds kort een Diatone GT-R90 micro. Wat een gaaf ding is dat!
Het weer helpt alleen niet mee, dus ik wil nog wel eens een paar rondjes binnen doen als de rondborstige directie niet thuis is. Dan komen de propguards goed van pas, maar de meegeleverde zijn niet erg degelijk.

Daarom eens een testje gedaan en wat Kevlar restjes gebruikt om ze wat te verstevigen:

{alt}
(sorry voor de slechte foto)

Dat werkt best goed. Alleen waren de mijne al kapot en vervormd voor ik eraan begon, en heb ik aan de basis niet zoveel gedaan. Dat is niet ideaal, dus een lang leven zullen ze alsnog niet hebben.
Ik kan een setje verse helemaal vanaf scratch maken, maar een setje originelen gebruiken als basis en dan een deel van het plastic weghalen en vervangen door kevlar maakt het toch wel een flink stuk makkelijker en het eindresultaat valt waarschijnlijk lichter uit (wat nodig is; je merkt het goed dat die dingen erop zitten en met die dingen mogen de P en I gains aardig hoger)

Alleen dan weer het eeuwige gedonder: bij de afhaalchinees genoeg op voorraad maar dan ook lang wachten, lokaal zie ik ze nergens.

Weten jullie waar die dingen ergens te koop zijn? Of heeft iemand die dingen per ongeluk nog ongebruikt liggen?

Offline DaBit

 • Full Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 2
 • -Ontvangen: 26
 • Berichten: 100
Re: Diatone GT-R90 propguards lokaal kopen?
« Reactie #1 Gepost op: september 30, 2018, 18:55 »
MRP had ze eventueel wel gehad, als je verder doorzoekt vind je ze in het blauw op de site.

Maar dit werkt beter:

{alt}

ABS 3D-geprint 'buitenframe' gevuld met voornamelijk kevlarvezel. Iets minder stijf, iets grotere rek voor breuk en iets lichter dan carbon. Als het niet kan buigen dan barst het, want de energie van de klap moet ergens heen. Vandaar ook de vezels als kern aan de binnenkant en niet op de buitenkant; daar word het geheel minder stijf van.

Ik ben er buiten hard mee gecrasht tegen een muur en een lantaarnpaal. Binnen tig keer de trap afgetuimeld. Geen centje pijn, geen deukje in de props.
Zo word zo'n micro echt leuk! Met de 5" was ik toch minimaal een aantal props armer.

Hij is met 14,5 gram wel nog wat aan de zware kant; ik heb de PID-coefficienten wat hoger moeten zetten en iets meer throttle boost kan ook geen kwaad.
Ik heb het ontwerp al iets aangepast, dan zou er nog een gram of 4 vanaf moeten gaan en het zwaartepunt nog iets lager en meer naar binnen. Hopelijk is die niet weer te slap. Binnenkort maar eens maken.

Offline DaBit

 • Full Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 2
 • -Ontvangen: 26
 • Berichten: 100
Re: Diatone GT-R90 propguards lokaal kopen?
« Reactie #2 Gepost op: oktober 08, 2018, 12:49 »
Bovenstaande propguard doet z'n werk uitstekend en is niet stuk te krijgen. Maar zoals eerder gezegd, een beetje aan de zware kant.

Daarom nog maar een lichtere in elkaar gestoken, volgens hetzelfde principe (3D-geprinte 'U-profielen' gevuld met aramide):

{alt}

Compleet onafgewerkt met overdosis epoxy op de buitenkant (kevlar kun je niet schuren. Maar je wil het wel beschermen tegen zonlicht dus een laagje verf erop, en daarvoor moet je wel wat te schuren hebben) nog maar slechts 8,64 gram. Zeg afgewerkt 8-8,5 gram.

Is deze nog steeds degelijk genoeg? Jawel, gisteren uitgebreid tegen bomen aan gestuiterd, powerloops die op de grond eindigden (is met zo'n 2" toch lastiger dan met de grote), gras gemaaid en wat overstekende bomen tegengekomen. Props zijn nog steeds hetzelfde setje, en het blijft allemaal keurig heel.

{alt}


Het is heel onconventioneel, maar ik zit er sterk aan te denken om voor de 5" (Chameleon Ti frame) ook zoiets te doen. Het is zo vreselijk prettig dat je iets kunt raken en gewoon door kunt vliegen. Het spul blijft ook veel minder snel ine en tak hangen en van die minitakjes in een gat die je pas op het laatste moment ziet heb je ook veel minder last.
Magoed, zo'n 5" heeft meer massa en is sneller dus de klappen zijn veel zwaarder, en met grotere buitenafmetingen word zo'n propguard vlot slapper. Ik moet nog maar zien dat het binnen zuiguitdeduim 50 gram te redden is, daarboven ga je er echt last van krijgen vermoed ik. Maar eens narekenen.


 

Van Diatone 250 naar E-max Nighthawk(imitatie) naar QAV250

Gestart door PieterB (Taurus FPV)Board Foto's, video's en verslagen

Reacties: 9
Gelezen: 2341
Laatste bericht juli 09, 2015, 19:31
door Hoek_NL
Te Koop: Diatone #37 Silver Blade Glass Carbon frame

Gestart door walterkortBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 1
Gelezen: 659
Laatste bericht mei 30, 2016, 19:56
door walterkort
Diatone Tyrant S verbinden

Gestart door BoazBoard Flightcontrollers

Reacties: 5
Gelezen: 812
Laatste bericht september 06, 2017, 07:16
door TeliosFPV
Diatone/t-motor 2419 HD z.g.a.n.

Gestart door kryptoniteBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 0
Gelezen: 124
Laatste bericht oktober 01, 2019, 21:18
door kryptonite
Diatone Spadger 150

Gestart door douPelBoard Foto's, video's en verslagen

Reacties: 1
Gelezen: 548
Laatste bericht maart 03, 2016, 11:14
door douPel