FPV-Racing.nl

Techniek => Frames => Topic gestart door: sven op maart 07, 2017, 12:30

Titel: Open source frame
Bericht door: sven op maart 07, 2017, 12:30
Wie wil mee helpen om frames te ontwikkelen?

Met de website www.rotorismo.com wil ik digitaal frames aanbieden voor nop. Dus niet het materiaal maar alleen de digitale bestanden.
Het doel is om tot originele vernieuwende frames te komen die hobbyisten en liefhebbers zelf kunnen produceren en veranderen.
(figuurzaag en boormachine als minimaal gereedschap)

Eigenlijk wat Flite Test met foamboard doet om vliegtuigen te bouwen wil ik doen met simpel populieren triplex van de bouwmarkt om quadframes te maken. Inmiddels is mij al bekend dat Flite Test nu met micro frames gaat beginnen.
Maar ik wil eigenlijk beginnen met een 5 inch quad hawk model. (zo één met 2 V-platen) Dan later naar 6 inch en 150/180 frame en daarna misschien ook micro.

(https://www.fpv-racing.nl/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FvCmV7KGm.jpg&hash=eaea7767e961e6915c0038ec7bcfe83e)

Het gaat in de eerste instantie niet zozeer om de prestaties maar eerder om het plezier en de mogelijkheden die triplex kan bieden. (makkelijk zagen boren lijmen en natuurlijk verven kleuren etc.) Natuurlijk is het mogelijk om de ontwerpen uit carbon fiber te laten frezen waardoor een hoogwaardig frame kan ontstaan maar dat is voor mij alweer een stap verder.

Het volgende aan ideeën/frames zit in mijn hoofd:

Rotorisso 5 inch (+/- 190mm) Compact X frame
Bestemt voor freestyle vliegers. Frame bestaat uit oa. 2 V-platen boven elkaar (de armen) Daartussen ruimte voor PDB en FC, Kooi bovenop voor camera, VTX en ontvanger (gestripte 8xr) en aan onderzijde bescherm platen die ruimte bieden voor max 4S 1800 lipo

Rotoristor 6 inch (+/- 210mm) Robuust H frame
Makkelijk te bouwen, lipo (4S 2200mah) in beschermkooi (bovenop), veel ruimte voor headerpins, regelaars in het frame (niet op de armen), voldoende ruimte voor overzichtelijke bedrading en misschien vouwbare armen om crashes op te vangen. Owja.. en ruimte voor ledstrips.

Rotorissima 4 inch (+/- 150mm) Simpel frame (4 platen)
Gemaakt voor AIO's (4in1 regelaar, FC met PDB, OSD met VTX) dus iets meer ruimte voor borden dan de standaard 35mm, ruime kooi voor micro camera (evt met vtx en antenne), brushless motoren.

In de eerste instantie ga ik uit van populieren multiplex met de dikten van 3,6mm en 5,5mm

Voor elk model zou ik met Github een project willen starten waardoor ieder die het tof vindt kan bijdragen aan het project. Ik ben tot op heden nog redelijk onbekend met Github maar het geeft mij zo meer motivatie om daar eens goed in te duiken. Github is alleen code gebaseerd..   :| dus zal voor een andere oplossing moeten gaan..

Graag zou ik van jullie tips, truuks, ideeën en commentaar willen ontvangen.
Titel: Re: Open source frame
Bericht door: timmattie op maart 08, 2017, 11:41
Wat zijn ervaringen met triplex? Ik had een 3d printer voor ik met Drones begon, en je eigen frames printen lijkt natuurlijk geweldig. Alleen gaat er bij elke crash wel iets kapot, dus opnieuw printen, los en vast schroeven en meestal wat tie wraps en tape. Carbon fiber is bij nog nooit kapot gegaan, dus ik ben benieuwd hoe dat met triplex zit!
Titel: Re: Open source frame
Bericht door: SonAndDad (Apex67) op maart 08, 2017, 11:58
@pufpuf  heeft daar al ervaring mee... is toch overgeschakeld naar CF dacht ik  ;)
Maar wel leuk om eerst even je ontwerp te passen op al zijn componenten.
Titel: Re: Open source frame
Bericht door: BiggoEgo op maart 11, 2017, 17:12
voor dit soort projecten kun je slack gebruiken
Titel: Re: Open source frame > BLACKHOUT !
Bericht door: EricJan op maart 13, 2017, 20:50
Blackhout !! waar ben je ? :)
Titel: Re: Open source frame
Bericht door: SKY_Master op maart 23, 2017, 15:01
Ik geloof dat we met dit forum echt briljante frames kunnen bedenken en doorontwikkelen, I'm in als je zover bent!