Auteur Topic: Vervolg na het voorstellen  (gelezen 804 keer)

Arnaldo

 • Gast
Vervolg na het voorstellen
« Gepost op: december 29, 2016, 17:08 »
Beste lezers,

Onlangs heb ik mij op dit forum voorgesteld daar ik voor mijn zoon een drone (fpv) had besteld met zender i.v.m. verbeterde schoolprestaties. Goed gedrag schijn je te mogen belonen, hoewel in mijn tijd was het eerder gewoon dat je knappe cijfers haalde zonder beloning, maar dat ter zijde. Affain..., de pedagogisch verantwoorde aankoop, een Eachine racer 250 met een, u raadt het wellicht al, met een Fysky zendertje kwamen binnen na behoorlijk lang wachten. De douane had blijkbaar minder haast dan ik.

Omdat ikzelf op mijn Align trex altijd Deans gebruik heb ik deze gelijk op de racer geplaatst. Persoonlijk vind ik de TX60 net niet stevig vast genoeg zitten, zeker niet wanneer het vaker in en uit is geweest. In de zender zitten goede oplaadbare batterijen welke mijn zoon makkelijk kan laden doordat ik een steker verbinding heb gemaakt zodat hij het makkelijk kan aansluiten onder de noemer ergonomie. Met behulp van Dronin heb ik de setup doorlopen waarna hij kon vliegen...
Het hooveren zoals hij dat noemt (gebruikt mijn heli taal) had hij voor zijn gevoel erg goed onder de knie. Het was eigenlijk best wel makkelijk vond hij.. Waar hij zichzelf alleen niet van bewust was, is dat er drie standen op zitten waarvan 1 acro. Nadat ik de zender op acro had gezet, bleek het toch andere koek te zijn dan hij inmiddels had voorgesteld en ervaren. Iedere dag gaat hij op pad met de fpv vergezeld met volle lipo's waarna hij helaas na een kwartier al weer terug is. Begrijpelijk te noemen omdat hij strand, stil en verlaten staat te vliegen op een veldje. Dit terwijl ik op grond van verhalen van klasgenoten toch van mening was en ben dat ze bijna allemaal zo'n ding hebben.. Tegendeel is echter waar. Wat moet je dan in zo'n geval? Met mijn heli ernaast vliegen kan wel, maar wanneer mijn zoon tegen de TREX aanvliegt, ben ik financiƫel lekker aan de beurt. Immers weten ze bij Align wel hoe ze producten prijzen. Dan bleef er maar 1 alternatief over, bingo goed geraden, ook FPV kopen!

Inmiddels is het Naze32 6dof bordje al binnen en nu rustig wachten op de rest en bouwen. Dit zal nog een uitdaging worden gezien het feit dit de eerste FPV is die ik bouw. Suggesties en tips zijn daarom welkom.

Met vriendelijke groet,

Arnaldo
Gemarkeerd als beste antwoord door Gepost op mei 10, 2019, 09:52

Offline ido

 • Sr. Member
 • Vind-ik-leuks
 • -Gegeven: 19
 • -Ontvangen: 25
 • Berichten: 295
Re: Vervolg na het voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: december 29, 2016, 22:34 »
 • Beste antwoord ongedaan maken
 • welkom, en leuk, om te kunnen vliegen met je zoon. Hoop ik ook ooit te doen, hij is nu nog 1  :P

  Arnaldo

  • Gast
  Re: Vervolg na het voorstellen
  « Reactie #2 Gepost op: december 29, 2016, 23:18 »
  Dank je wel Ido. Zeg....., vlieg jij overigens ook wel eens in lelystad of Almere? Heel toevallig ken ik een een Ido fpv vlieger.

  Een kind van 1 jaar jong kan nog niet meevliegen, hoewel het wel alvast kan meekijken. Anderzijds kan ik je een voorbeeld aandragen van een Chinees jongetje die al van jongs af aan vliegt met alles dat ook maar enigszins de lucht in kan.

  Dit kon hij al op zijn vierde:

  Dus wie weet kan bij je zoon een dergelijk talent ontwikkeld worden, buiten het feit dat het ook nog eens goed is voor de ontwikkeling van de fijn motoriek. Daarnaast is het stukken gezonder dan achter een i-pad hangen zoals mijn drie kinderen doen en 's avonds als een semi-zombie in bed stappen. En als je daar wat van zegt, dan gaan ze toch gewoon achter de telefoon hangen. Tja..., dat is immers geen tablet ;D

  Groet, Arnaldo

  Offline ido

  • Sr. Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 19
  • -Ontvangen: 25
  • Berichten: 295
  Re: Vervolg na het voorstellen
  « Reactie #3 Gepost op: december 29, 2016, 23:25 »
  haha, nee, moet dan toch een andere ido zijn, ik zit in Rotterdam.

  En dat filmje ken ik wel, hij kon t beter dan ik ooit heb gekund. Toen was ik zelf ook nog bezig met mn trex 600 nitro, toen ging alle youtube video's nog over het laten zien van die skills, nu is het vooral FPV.


   

  Net mijn eerste quad gebouwd, even voorstellen! ('t Gooi)

  Gestart door nicklBoard Even voorstellen

  Reacties: 7
  Gelezen: 687
  Laatste bericht mei 14, 2017, 23:31
  door Arnaldo
  Voorstellen van motorcross naar Fpv Racing (Westland)

  Gestart door Lerdy72Board Even voorstellen

  Reacties: 3
  Gelezen: 794
  Laatste bericht juli 10, 2016, 19:01
  door Dennis_+1
  Voorstellen (Verplaatst naar Motoren, ESC's, Propellors en Accu's)

  Gestart door dexterfrankenBoard Even voorstellen

  Reacties: 18
  Gelezen: 3173
  Laatste bericht juni 15, 2015, 14:27
  door dexterfranken
  Nieuw in FPV racing. Even voorstellen en hulp gevraagd

  Gestart door NGHTMREBoard Even voorstellen

  Reacties: 28
  Gelezen: 2449
  Laatste bericht juni 29, 2016, 18:10
  door jaimevisser
  Volledig nieuw, heel veel gelezen. Even voorstellen.

  Gestart door StroopwafelBoard Even voorstellen

  Reacties: 3
  Gelezen: 492
  Laatste bericht juni 25, 2017, 18:44
  door Frank116