Auteur Topic: geen input Eachine Wizard x220s  (gelezen 330 keer)

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
geen input Eachine Wizard x220s
« Gepost op: juli 26, 2017, 21:23 »
Hallo allemaal,

Een tijdje geleden heb ik een eachine wizard x220s besteld. Nu krijg ik het niet voor elkaar om input te krijgen van mijn turnigy evolution zender. Ik heb de + - en sbus kabel aan de RX gesoldeerd en een brug gemaakt met de sbus soldeerpad. Hij is wel gebind maar in betaflight krijg ik geen input. Volgens mij staan de instellingen goed volgens verschillende youtube filmpjes. Wat zie ik over het hoofd of wat zou het probleem kunnen zijn? kapotte flightcontroller?

Alvast bedankt!

Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline Tommo

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 6
  • Berichten: 11
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #1 Gepost op: juli 27, 2017, 12:33 »
Lipo erin als je input probeert te krijgen in betaflight?

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #2 Gepost op: juli 27, 2017, 16:47 »
Heb ik gedaan, is het helaas niet
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline RAN1234

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 12
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #3 Gepost op: juli 27, 2017, 17:22 »
Als je bij CLI dump intikt krijg je alle settings vd drone. Zou je dat kunnen sturen?

Offline Oeliboeb

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 25
  • -Ontvangen: 13
  • Berichten: 97
  • Q
  • Flight tag: 40
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #4 Gepost op: juli 29, 2017, 13:49 »
Probeer je ibus (gebruik ibus en geen sbus bij turnigy/flysky) aan te sluiten op een van de rx'en van je uarts en verwijs je receiver naar de betreffende uart in betaflight

Succes!

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #5 Gepost op: augustus 01, 2017, 11:43 »
Zou je dit nog wat verder toe kunnen lichten? Wat zijn de stappen die ik moet doorlopen voor ibus ipv sbus mbt het solderen op de FC en de receiver?

Dank voor je reactie!
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline Oeliboeb

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 25
  • -Ontvangen: 13
  • Berichten: 97
  • Q
  • Flight tag: 40
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #6 Gepost op: augustus 01, 2017, 12:08 »
Ibus kan je instellen in het menu op de turnigy evolution. Er komt dan een ibus signaal uit de port met het 'label' sbus op de receiver. Vervolgens soldeer je het op een van de rx'en op je fc (onthoud welke) en je wijs je in betaflight de receiver toe aan de betreffende rx. Zorg dat je in betaflight 'ibus' en niet 'sbus' hebt geselecteerd als receiver signaal.

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #7 Gepost op: augustus 01, 2017, 12:09 »
Aah top, ga ik dat proberen. Thnx!
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #8 Gepost op: augustus 08, 2017, 16:11 »
Het is gelukt! Ik ga hem gebruiken als reserve quad. Bedankt voor jullie tips👍🏻
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline Oeliboeb

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 25
  • -Ontvangen: 13
  • Berichten: 97
  • Q
  • Flight tag: 40
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #9 Gepost op: augustus 08, 2017, 16:23 »
Top! ::thumbup::
Wat is nu je 'main' quad dan?

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #10 Gepost op: augustus 08, 2017, 17:08 »
De Diatone Crusader gt2
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220

Offline Flying Dutchmen

  • Verified Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 3
    • https://www.youtube.com/channel/UCCTFtyYLrrmLBsIjL
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #11 Gepost op: september 25, 2017, 08:56 »
Hi,

Hoe moeilijk is het om de x220s om te gooien naar de Evolution?
Ik heb ook een x220s maar de controller is defect en wil daarom dus over naar de Evolution.
Heb je ergens een goede handleiding die laat zien waar je moet solderen?

Gr Robbert

Offline Barthel

  • Full Member
  • Vind-ik-leuks
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 66
Re: geen input Eachine Wizard x220s
« Reactie #12 Gepost op: september 25, 2017, 14:48 »
Hallo Robbert,

Bovenstaand staat het eigenlijk uitgelegd. Je hebt alleen nog onsterstaande receiver nodig:
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6c-ppm-sbus-receiver.html

Mvg
Turnigy Evolution
Fatshark Dominator V3
Diatone Crusader GT2 - Custom scorpion H220


 

China Quad - Geen power meer na monteren BR2205 2300kv motoren

Gestart door Humage040Board Techniek algemeen en beginnersvragen

Reacties: 10
Gelezen: 235
Laatste bericht september 23, 2017, 08:27
door RonaldP
Eachine EV800 5 Inches 800x480 FPV Goggles 5.8G 40CH Raceband Auto-Searching

Gestart door H3nkishBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 1
Gelezen: 388
Laatste bericht februari 05, 2017, 20:46
door H3nkish
Complete hobby: Eachine X220, EV800 brill, 100W lader, 3s en 4s lipo's, etc.

Gestart door JeronBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 2
Gelezen: 291
Laatste bericht augustus 08, 2017, 13:08
door Jeron
Racerstar 2300kv, skyzone 600 receiver, eachine e011 tiny drone lego

Gestart door BlufkipBoard Aangeboden / gevraagd

Reacties: 1
Gelezen: 155
Laatste bericht augustus 14, 2017, 10:52
door s3v3n
spullen bestellen maar geen international shipping ,opgelost :) comgateway

Gestart door pufpufBoard 't Café

Reacties: 2
Gelezen: 838
Laatste bericht juni 19, 2015, 12:29
door pufpuf